Tuesday, December 9, 2008 | By: mimiAhmad

Kawan2, ingat x..?

Ingat x senior ade bgtau things that we need to have for coming semesters? Barang2 tu boleh membantu kite in the future. haaa sempena baki cuti yang semakin sikit ni, pe kata kite same2 cari those things. In my to-buy list, ade..


1) resipi mknn cina, india, barat (crutial for diet theraphy 2)


2) mangkuk cina <--ada mcm2 size, 4.5 inch, 5.5 inch & 7 inch


3) cawan (cawan kaca lutsinar)


4) teaspoon, tablespoon, dessertspoon



Setakat ni tu je lah. Please add up mane2 yg tertinggal, mybe TERmengelamun hari tu hoho :p Td ade beli buku resipi, nk tgk? haha meh2 tgk kt bwh ni ha..



Buku ni murah je, RM5.50 each. Banyak gak masakan yg jarang buat, especially masakan cina. so kekawan jom bli rmai2, nnt senang nk refer.

Mangkuk cina & cawan dijual lam 5-6 pcs each box, takde jual secara individu. Oleh yang demikian, saye mncadangkan kite beli by groups. Pakat2 la kirenye. Ok x?

All those types of spoon, x ter usha lagi..sorry. mungkin sesape boleh add up info psl sesudu ni nnt :)

Lagi satu...kpd mereka yang telah mengofferkan diri tuk mncari gmba n info psl susu, beras, minyak msk...dll, silela berhati-hati dan berwaspada ketika melaksanakan tugas anda kerana anda mngkin sedang diperhatikan...hoho sile lihat kiri, kanan, depan, belakang, atas dan bawah before melaksanakan operasi kamikaze tersebut..(please..)

That's all for now. Berusahalah kawan2! ganbatte ne!

4 comments:

ayat said...

erk... bile ade pembahagian tugas carik susu etc.. tak tau pon.. ke volunteer?

Anonymous said...

pembahagian tugas ni berlaku mase jalan2 kt klantan ri tu ayat..divide ngn mane yg ade je...tp miya punye bahagian xsempt pn lg nk survey btol2 huhu...

nway,pasal buku resipi tu...bli la yg lain2...kalu mimi dah beli yg tu..kite pakat bli yg len plak..leh perbanyak kan menu kan..kan..

--miya--

Anonymous said...

mangkuk cina tu according to MNT DM: [11.2cm diameter x 3.7cm deep]

saye masih mencari yg sesuai..belum ketemu lagi...(x_X)

--miya again--

nadirah said...

mangkuk cina da sampai..mari2 sape mau!